Tutorial


Ghidul rapid de realizare plăți online prin UMS


1. Accesați adresa https://ums.ulbsibiu.ro/ și introduceți datele de logare
2. După autentificare, selectați contextul pe care doriți să efectuați o plată și accesați linkul Financiar din meniu. Sunt vizibile cinci butoane albastre dispuse în linie, reprezentând opțiunile disponibile. Pentru a ajunge la pagina pentru plăți online, selectați butonul Plăți, respectiv ultimul din rând.Atenție! Înainte de efectuarea unei plăți online, asigurați-vă că adresa de email din meniul Date Student > Contact este completată și este corectă, sau contactați secretariatul specializării dvs pentru a o modifica cu cea corectă. Confirmarea de plată va fi trimisă doar la acea adresă de email !

3. Selectați tipul de taxă pe care doriți să o achitați:

Atenție! Taxa de recuperare laborator se plătește pe o absență. Daca aveti de recuperat mai multe laboratore, e necesara o plata separata pentru fiecare laborator lipsa

4. Selectați anul de studiu pentru care doriți să achitați taxa selectată


5. Completați suma pe care doriți să o achitați în caseta de text aferente taxei selectate și apăsați butonul Plătește

Atenție! Se pot plăti doar taxele de pe contextul care generează un cod de taxă


6. Sistemul preia datele taxelor, suma introdusă și se redirecționează către pagina procesatorului de plăți (URL-ul paginii începe cu https://secure.euplatesc.ro). Introduceți datele de pe un card de credit/debit, așa cum sunt specificate în indicațiile afișate, după care apăsați butonul Plătește online.7. Sistemul va redirecționa către o pagină de verificare. În funcție de banca emitentă a cardului utilizat, este posibil să apară cereri suplimentare de validare a plății (exemplu: confirmarea plății prin serviciul 3D Secure). După validarea plății online de către procesatorul de plăți, veți primi pe emailul cu care sunteți înregistrat în UMS confirmarea plății.


Atenție! Dacă nu aveți suficiente fonduri în cont pentru a achita suma de plată specificată sau cardul nu este valabil, atunci sistemul va afișa un mesaj de atenționare cu precizările aferente.
Atenție! Confirmarea va fi trimisă pe adresa de email cu care sunteți înregistrat în UMS.

8. După confirmarea plății, veți fi redirecționat în contul UMS Web.